zondag 12 december 2021

Fried Fish with Groundnut Sauce (Tanzania)

FRIED FISH WITH GROUNDNUT SAUCE (GEBAKKEN VIS MET AARDNOTENSAUS)

4 kleine vissen (kleine harder, grauwe poon of wijting), schoongemaakt
zout
1 deciliter olie
2 uien, gehakt
1 theelepel kerriepoeder
2 tomaten, geschild, ontpit en gehakt
75 gram aardnoten, geroosterd en fijngestampt


Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie en bak de vis langzaam tot hij aan beide kanten lichtbruin is. Neem de vis uit de pan en giet op 2 eetlepels na alle olie uit de pan. Doe de uien en kerriepoeder in de pan en bak tot ze bruin zijn. Voeg de tomaten toe en bak alles 3 tot 4 minuten zachtjes. Meng de aardnoten met 3½ deciliter water en doe dit bij de uien en tomaten. Laat alles 5 minuten zachtjes koken. Leg de vis in de saus en verwarm alles door en door. Kruid met zout en dien op.

4 personen

gebied : Tanzania
gerechtsoort : visgerecht

bron : “Tanzanian food with traditional and new recipes” door Jenny Van Der Meer en Beatrice R. Mansur, in Vis, Schaal- en Schelpdieren (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: