SALADE VAN BATAAT EN PEULTJES
750 gram bataat (zoete aardappel)
400 gram peultjes (vers of diepvries)
zout
1 ui
½ rode Spaanse peper
3 eetlepels citroensap
1 theelepel honing
1 eetlepel gesnipperde peterselie
1 eetlepel gesnipperde selderij
9 eetlepels olie
Borstel de bataten schoon onder koud stromend water. Kook ze in ruim water gaar in 15 - 20 minuten. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en trek de schillen eraf; snijd de bataten in kleine blokjes.
Maak de peultjes schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar. Giet de peultjes af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen; laat de peultjes goed uitlekken.
Pel en snipper de ui. Snipper het pepertje fijn, verwijder desgewenst de pitjes. Vermeng de peper- en uisnippers met het citroensap, de honing, de peterselie, de selderij, een snufje zout en de olie. Schep de bataat en de peultjes door de dressing.
4 personen
gebied : Zimbabwe
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Barbecue, grill, gourmet en fondue / Irene van Blommestein
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten