zondag 12 december 2021

Salade van bataat en peultjes (Zimbabwe)

SALADE VAN BATAAT EN PEULTJES

750 gram bataat (zoete aardappel)
400 gram peultjes (vers of diepvries)
zout
1 ui
½ rode Spaanse peper
3 eetlepels citroensap
1 theelepel honing
1 eetlepel gesnipperde peterselie
1 eetlepel gesnipperde selderij
9 eetlepels olie


Borstel de bataten schoon onder koud stromend water. Kook ze in ruim water gaar in 15 - 20 minuten. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en trek de schillen eraf; snijd de bataten in kleine blokjes.
Maak de peultjes schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar. Giet de peultjes af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen; laat de peultjes goed uitlekken.
Pel en snipper de ui. Snipper het pepertje fijn, verwijder desgewenst de pitjes. Vermeng de peper- en uisnippers met het citroensap, de honing, de peterselie, de selderij, een snufje zout en de olie. Schep de bataat en de peultjes door de dressing.

4 personen

gebied : Zimbabwe
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Barbecue, grill, gourmet en fondue / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: