zaterdag 13 november 2021

Pittige vruchtensalade (Oost-Azië)

PITTIGE VRUCHTENSALADE

Dit is een wat ongewone vruchtensalade, die goed gepresenteerd, een spectaculair eind is van een speciale maaltijd.

1 mango, geschild en in schijfjes gesneden
1 kleine ananas, geschild, kern verwijderd en in schijven gesneden
2 bananen, geschild en in schijfjes gesneden
4 ramboetans of lychees, geschild
1 - 2 kiwi’s, geschild en in schijfjes gesneden
1 meloen, geschild en in schijfjes gesneden
2 sinaasappel, geschild en in partjes
120 gram palm- of lichtbruine suiker
1 theelepel tamarinde-extract, vermengd met 2 eetlepels water
sap van 1 limoen
1 stukje verse gember, geraspt
½ theelepel nootmuskaat
¼ theelepel kaneel
mespunt gemalen koriander


Alle vruchten klaarmaken. Doe dit boven een schaal om het sap op te vangen. De vruchten in een serveerschaal leggen. Meng de suiker met het tamarindewater, het limoensap en de specerijen. Dit mengsel over de vruchten gieten en de salade voor gebruik in e koelkast zetten.

4 - 6 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson

Geen opmerkingen: