GEKARAMELISEERDE PEKINGEEND
Een 24 uur in honing en sojasaus gemarineerde eendenborst, die daarna in de oven wordt gebakken.
½ theelepel sojasaus
1 eetlepel honing
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel wijnazijn
1 theelepel gesnipperde knoflook
1 theelepel maïzena, vermengd met wat water
2 eendenborsten
zout
peper
Voor de marinade de honing en de sojasaus mengen. Vijfkruidenpoeder toevoegen en goed roeren. Azijn, knoflook en maïzena toevoegen. Het vlees met een klein beetje zout en peper bestrooien en in een ovenschaal leggen. De marinade over het vlees gieten; zorg ervoor dat het vlees geheel met de marinade bedekt is. Het geheel 24 uur laten marineren.
Het vlees ongeveer 20 minuten bakken in een hete oven (220°C) en regelmatig met de marinade bestrijken. De eend enkele minuten onder een hete grill zetten, zodat de bovenkant gekarameliseerd raakt. Laten staan tot het vlees knapperig wordt. Goed opletten om verbranden te voorkomen.
4 personen
voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 5 minuten / 24 uur / 25 minuten
gebied : Peking, China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten