zaterdag 13 november 2021

Gekarameliseerde Pekingeend (Peking, China)

GEKARAMELISEERDE PEKINGEEND

Een 24 uur in honing en sojasaus gemarineerde eendenborst, die daarna in de oven wordt gebakken.

½ theelepel sojasaus
1 eetlepel honing
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel wijnazijn
1 theelepel gesnipperde knoflook
1 theelepel maïzena, vermengd met wat water
2 eendenborsten
zout
peper


Voor de marinade de honing en de sojasaus mengen. Vijfkruidenpoeder toevoegen en goed roeren. Azijn, knoflook en maïzena toevoegen. Het vlees met een klein beetje zout en peper bestrooien en in een ovenschaal leggen. De marinade over het vlees gieten; zorg ervoor dat het vlees geheel met de marinade bedekt is. Het geheel 24 uur laten marineren.
Het vlees ongeveer 20 minuten bakken in een hete oven (220°C) en regelmatig met de marinade bestrijken. De eend enkele minuten onder een hete grill zetten, zodat de bovenkant gekarameliseerd raakt. Laten staan tot het vlees knapperig wordt. Goed opletten om verbranden te voorkomen.

4 personen

voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 5 minuten / 24 uur / 25 minuten

gebied : Peking, China
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson

Geen opmerkingen: