maandag 15 november 2021

Jeruzalem Mixed Grill (Jeruzalem, Israël)

JERUZALEM MIXED GRILL

300 gram kipfilets, in blokjes van 2 centimeter
200 gram kippenhartjes, overlangs doorgesneden (naar keuze)
4 eetlepels olijfolie
250 gram kippenlevertjes, in blokjes
2 grote uien, in dunne ringen (500 gram in totaal)
1½ theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
1 eetlepel baharat specerijenmix
zout


Zet een grote zware (gietijzeren) koekenpan op halfhoog tot hoog vuur en verhit hem een paar minuten tot hij gaat roken. Doe de blokjes kipfilet erin, laat ze even liggen, roer ze een keer om en bak ze dan in 2 - 5 minuten bruin. Doe ze in een kom en zet opzij.
Bak de kippenhartjes af en toe roerend 2 - 3 minuten tot ze bruin maar niet gaar zijn. Doe ze in de kom.
Giet 1 theelepel olie in de pan en doe de levertjes erin. Bak ze 2 - 3 minuten, schep ze tweemaal om en schud ze uit de pan.
Giet 2 eetlepels olie in de pan en doe e helft van de uien erin. Roerbak 4 - 5 minuten tot ze zachter en licht geblakerd, maar niet gaar zijn. Schep ze eruit. Doe nu de overgebleven olie in e pan met e rest van de uien en bak ze op dezelfde manier. Doe de eerste portie ui er weer in met de specerijen en de gebakken kiporganen. Voeg ¾ theelepel zout toe en bak alles 3 minuten, schraap regelmatig over de panbodem tot alle kip gaar is. Dien de mixed grill direct op.
Serveer de mixed grill als volledige maaltijd met vers pitabrood, pittige mangochutney, tahinsaus en pickles.

4 personen

gebied : Jeruzalem, Israël
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Jeruzalem / Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi

Geen opmerkingen: