zaterdag 30 oktober 2021

Vietnamese omelet met wokgroenten (Vietnam)

VIETNAMESE OMELET MET WOKGROENTEN

25 gram ongezouten cashewnoten
2 eieren
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels sesamolie
1 centimeter verse gember, geschild en geraspt
2 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook, geperst
250 gram Chinese wokgroenten


Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Klop de eieren los met 1 eetlepel sojasaus, de sesamolie en gember.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin 2 dunne omeletten van het eimengsel.
Verhit de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en bak 5 minuten mee.
Besprenkel met de overige sojasaus en breng op smaak met zout en peper. Leg de omeletten op een bord, schep de groenten en cashewnoten erop en vouw dicht

1 persoon

voedingswaarde : 665 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen mei 2020

Geen opmerkingen: