AJI DE GALLINA (GEPEPERDE KIP)
1 kip (1½ kilogram)
4 koppen water
1 ui
1 peen
1 tomaat
1 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
¼ kop olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
½ theelepel komijnzaad
2 koppen stevig vers broodkruim
½ à 1 theelepel Tabasco (rode hete pepersaus)
½ kop geraspte Parmezaanse kaas
4 aardappelen, geschild, in blokjes van 2½ centimeter, gekookt
4 maïskolven, gekookt
4 hardgekookte eieren, gevierendeeld
Doe kip, water, ui, peen, tomaat, zout en peper in een grote braadpan. Breng het aan de kook. Draai de vlam laag, sluit de pan en sudder 1 uur tot de kip gaar is. Giet het af en bewaar de bouillon. Ontbeen de kip en scheur het vlees in reepjes. Maak de olie heet, doe er ui, knoflook en komijnzaad bij en bak het in 5 minuten zacht en goudbruin. Doe broodkruim, pepersaus, kaas en 2 koppen van de bewaarde kippenbouillon erbij. Sudder 10 minuten zachtjes. Doe de kip erbij en verdun zo nodig met de rest van de kippenbouillon. Serveer het over de gekookte aardappelen en met maïs aan de kolf. Garneer met hardgekookte eieren.
4 personen
gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten