POLLO À LA REY (KONINGSKIP)
1 jonge soepkip
1 theelepel boter
½ kop fijngesneden champignons
2 eetlepels meel
1½ kop melk
1 kop kippenbouillon
1 theelepel fijngehakte peterselie
1 ui
1 theelepel paprikapoeder
zout
peper
een kruidenboeket
De kip panklaar maken en in zout water aan de kook brengen. Een ui, het kruidenboeket, zout en peper aan het kooknat toevoegen. De kip zolang koken tot het vlees van de botjes loslaat. De kip uit de pan halen en warm houden. In een pannetje boter smelten, de champignons erin stoven gedurende 5 minuten. Met een garde het meel erdoorheen roeren en met kippenbouillon blussen. Steeds blijven roeren en nog 10 minuten zachtjes laten koken. Tot slot de kip in de saus doen. Goed doorwarmen. Geef er geroosterd brood bij.
4 personen
gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten