zondag 31 oktober 2021

Anticuchos de Hígado de Pollo (Peru)

ANTICUCHOS DE HÍGADO DE POLLO (KIPPENLEVERSPIESJES)

400 gram kippenlevertjes, vet en vaatjes verwijderd, doormidden gesneden
100 milliliter amarillosaus
1 portie julienne gesneden salsa criolla

MARINADE
2 teentjes knoflook, geplet
4 eetlepels amarillopasta
2 eetlepels olijfolie
125 milliliter rode wijnazijn
1 eetlepel gemalen komijn
½ theelepel zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper


Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en schep de kippenlevertjes erdoor. Dek de kom af en laat ze 1 - 2 uur marineren.
Verhit de grill, de barbecue of de grillpan tot heel heet. Als u een grillpan gebruikt, verhit hem dan 5 minuten en test even voordat u gaat grillen of hij echt heet genoeg is.
Rijg de gemarineerde kippenlevertjes aan 12 - 16 metalen- of bamboespiesen (de laatste in water geweekt) en bewaar de marinade.
Gril de spiesjes 5 - 6 minuten op de hete grill, barbecue of grillpan. Draai ze regelmatig om en blijf ze bedruipen met de achtergehouden marinade tot ze mooi goudbruin en net gaar zijn.
Serveer de spiesjes met de amarillosaus en een beetje salsa criolla.

4 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : snack

bron : Ceviche : De keuken van Peru / Martin Morales

Geen opmerkingen: