CHA CA SAI-GON (ZUID-VIETNAMESE VISKOEKJES)
500 gram makreelfilet
2 lente-uien, alleen het wit, in dunne plakjes
¼ theelepel zout
½ theelepel fijngemalen witte peper
1 teen knoflook, fijngehakt
3 eetlepels vissaus
¼ bosje dille, gehakt
plantaardige olie, om te frituren
Meng makreelfilet, lente-ui, zout, peper en knoflook in een keukenmachine tot een egale pasta. Schraap de vispasta in een vijzel, doop de stamper in de vissaus en stamp de vis fijn. Doop de stamper steeds in de vissaus, stamp, doop in de vissaus, tot de vissaus op is en de vispasta niet meer aan de vijzel kleeft. Als de vispasta niet meer aan de vijzel kleeft, heb je de juiste textuur voor de viskoekjes. Doe de vispasta in een kom, vouw met vochtige handen de dille erdoor. Dit duurt eventjes en is heel zwaar voor de armen, maar het resultaat is het meer dan waard. Als alternatief kun je ook de vissaus in de keukenmachine aan de vis toevoegen. Doe de dille er dan op het allerlaatste moment bij en draai kort om te mengen.
Vorm van de pasta burgers van 5 x 2 centimeter. Bak ze op middelhoog vuur 3 - 5 minuten in olie, of tot ze goudbruin zijn. Serveer ze verpakt in een slablad met Vietnamese kruiden en rijstvermicelli gedoopt in Nuoc mam cham of in een salade van slangenbonen (kousenband) en Vietnamese kruiden.
6 personen
gebied : Ho Chi Minhstad, Vietnam
gerechtsoort : visgerecht
bron : Geheimen van de Rode Lantaarn : Verhalen en recepten van een Vietnamese familie / Pauline Nguyen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten