maandag 11 oktober 2021

Chim Cut Uop Voi Mat Ong (Vietnam)

CHIM CUT UOP VOI MAT ONG (GEMARINEERDE KWARTEL MET HONING)

1 theelepel korianderzaad, iets geplet
2 eetlepels heldere honing
2 uien, gesneden
3 deciliter droge cider
3 deciliter peperazijn
8 kwartels
25 gram boter
2 eetlepels plantaardige olie
zout
versgemalen zwarte peper
peterselie, gehakt, als garnering


Meng in een grote kom (niet van metaal) koriander, honing, ui, cider en azijn. Voeg de kwartels toe en laat ze een nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kwartels uitlekken en bewaar de marinade. Droog de kwartels met keukenpapier. Verhit boter en olie in een grote braadpan. Bak de kwartels met 4 tegelijk rondom bruin, bestrooi ze met zout en peper.
Doe alle kwartels in een ovenvaste schaal en giet de marinade erover. Dek de schaal af en bak de kwartels tot ze gaar zijn (40 - 45 minuten); besprenkel ze regelmatig met de marinade. Garneer met peterselie.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van

Geen opmerkingen: