PITTIGE HETE CHOCOLADEMELK
Gebruik voor het beste resultaat een chocolatier; dit is een metalen beker die je op het fornuis kunt zetten, met een bijbehorende houten garde … maar u kunt hem ook zonder dat maken.
2½ deciliter melk
choco-laitsticks, of pure couverture
1 - 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
¼ - ½ rode of groene chilipeper, zonder de zaadjes fijngehakt
3 theelepels rietsuiker of bruine basterdsuiker
Breng de melk rustig tegen de kook aan. Voeg de chocolade of couverture, de gember, gehakte chilipeper en suiker toe.
Roer tot de chocolade is gesmolten, draai het vuur laag en klop de melk als u de chocolatier gebruikt, met de houten ‘mixer’ tussen de handpalmen schuimig. U kunt ook een gewone garde gebruiken en de chocolademelk schuimig kloppen. Dien hem direct op.
Voor 2½ deciliter.
voor- / bereidingstijd : 2 / 5 minuten
gebied : Colombia
gerechtsoort : drank
bron : De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells
woensdag 11 augustus 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten