woensdag 11 augustus 2021

Porotos con Mazamorra (Chili)

POROTOS CON MAZAMORRA (BONENSCHOTEL MET POMPOEN)

1 ui, fijngesneden
plantaardige olie
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 tomaten, fijngehakt
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel komijnzaad
1 blik van 400 gram flageolets of witte kidneybonen
1 blik van 425 milliliter maïs, uitgelekt
250 gram pompoenvruchtvlees, in kleine stukken, voorgekookt
een beetje water vermengd met een scheutje melk
2 eetlepels basilicum, fijngesneden
zout
peper


Bak de ui in de olie in een pan en voeg als hij zachter is knoflook, tomaten, paprikapoeder en komijnzaad toe. Bak alles nog een paar minuten.
Doe de bonen en de maïskorrels in de pan en warm ze door. Roer de voorgekookte stukjes pompoen en een scheutje van het water met de melk door de groenten.
Laat ze 5 minuten zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn. Prak de ingrediënten iets door elkaar met de achterkant van een houten lepel of een pureestamper. Breng de bonenschotel op smaak met zout en peper en roer de helft van het basilicum erdoor. Voeg nog wat meet water met melk toe tot het gerecht de gewenste consistentie heeft.
Laat het op laag vuur doorwarmen en bestrooi het met het overgebleven basilicum. Geef er aardappelpuree of gepofte aardappelen bij.

4 - 6 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gebied : Chili
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells

Geen opmerkingen: