KIP MET GNOCCHI, COURGETTE EN PESTO
1 citroen (schoongeboend)
500 gram kiphaasjes
3 eetlepels pesto arrabbiata
2 courgettes
500
gram aardappelgnocchi
2 eetlepels olijfolie
200 gram hüttenkäse
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer de kiphaasjes in de lengte en meng ze met 1 eetlepel citroensap en de pesto. Snijd elke courgette in de lengte in vieren en vervolgens in even lange stukken als de kip. Schep door de kip. Verdeel de kip, courgette en gnocchi over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Schep na 10 minuten om. Meng ondertussen het citroenrasp en 1 eetlepel citroensap door de hüttenkäse en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kip, courgette en gnocchi met de hüttenkäse apart erbij.
4 personen
voedingswaarde : 535 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : AllerHande oktober 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten