COURGETTES IN TOMATENSAUS
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
750 gram in flinke blokken gesneden courgettes
2 deciliter runderbouillon
6 eetlepels tomatenpuree
1 uitgeperst teentje knoflook
mespuntje tijm
mespuntje oregano
zout
peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Voeg de blokken courgette toe en bak alles onder voortdurend omscheppen nog 2 minuten. Voeg de bouillon, de tomatenpuree, de uitgeperste knoflook, de tijm, de oregano en wat zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 45 minuten zachtjes koken.
Serveer de courgettes in tomatensaus warm of koud en bestrooid met de fijngehakte peterselie. Heerlijk bij kip- en vleesgerechten.
4 personen
gebied : Israël
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Israëlisch koken / Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten