zaterdag 10 juli 2021

Courgettes in tomatensaus (Israël)

COURGETTES IN TOMATENSAUS

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
750 gram in flinke blokken gesneden courgettes
2 deciliter runderbouillon
6 eetlepels tomatenpuree
1 uitgeperst teentje knoflook
mespuntje tijm
mespuntje oregano
zout
peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Voeg de blokken courgette toe en bak alles onder voortdurend omscheppen nog 2 minuten. Voeg de bouillon, de tomatenpuree, de uitgeperste knoflook, de tijm, de oregano en wat zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 45 minuten zachtjes koken.
Serveer de courgettes in tomatensaus warm of koud en bestrooid met de fijngehakte peterselie. Heerlijk bij kip- en vleesgerechten.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Israëlisch koken / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: