COURGETTE-SOUFFLÉ
500 gram geschilde en geraspte courgettes
zout
50 gram boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
35 gram bloem
2½ deciliter melk
75 gram verkruimelde verse geitenkaas
peper
4 eieren
25 gram geraspte belegen kaas
Doe de geraspte courgettes in een vergiet, bestrooi ze met wat zout en laat ze uitlekken. Smelt de boter in een pan en ruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Roer de bloem door het boter-uienmengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe tot een dikke en gebonden saus is ontstaan. Roer de verkruimelde geitenkaas en de geraspte courgettes door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper. Splits de eieren. Roer de dooiers door het saus-courgettemengsel. Sla de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het mengsel. Doe het soufflémengsel in een soufflévorm en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Bak de soufflé 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot hij is gerezen en een mooi bruin korstje heeft gekregen.
Serveer de soufflé met brood als lichte maaltijd.
4 personen
gebied : Israël
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Israëlisch koken / Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten