MOSSELMAYONAISE
Deze mayonaise is lekker bij de pittige Sumatraanse vissoep Ikan Arsik, maar doet het ook goed met pittige sambal-aardappeltjes of op een broodje geroosterd buikspek met acar.
1 ei (L)
1 ½ eetlepel rode wijnazijn
1 volle dessertlepel dijonmosterd (10 gram)
½ theelepel zout
250 milliliter zonnebloemolie
8 - 12 gekookte mosselen
4 eetlepels mosselkookvocht
Doe het ei in een hoge maatbeker met de rode wijnazijn, de mosterd en het zout. Zet de staafmixer erop en blender tot een geheel. Giet er in een dun straaltje de zonnebloemolie bij en blijf mixen tot de saus bindt. Meng er eventueel 1 eetlepel water door, als je de mayonaise te dik vindt.
Blender er 8 tot 12 gekookte mosselen (afhankelijk van de grootte) en 4 eetlepels van het kookvocht van de mosselen door.
Voor 250 milliliter mayonaise.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : saus
bron : Indo Rock : Indonesische smaken in een nieuwe jas / Vanja van der Leeden
zaterdag 10 april 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten