zondag 21 maart 2021

Komkommersalade met Sekanjibeen-dressing (Iran)

KOMKOMMERSALADE MET SEKANJIBEEN-DRESSING

40 milliliter appelciderazijn
2 eetlepels honing
10 gram muntblaadjes, heel fijn gehakt
2 theelepels lichte olijfolie
2 gewone komkommers (600 gram)
een handvol granaatappelpitten
¼ theelepel zeezout


Maak de dressing. Klop de azijn, de honing, de munt en de olijfolie in een kommetje door elkaar.
Snijd de komkommers in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften diagonaal in schijfjes van 5 millimeter dik en doe ze in een serveerkom.
Sprenkel de dressing over de komkommerschijfjes. Strooi de granaatappelpitten erover en voeg het zout toe. Meng alles goed en serveer de salade direct.

4 - 6 personen

gebied : Iran
gerechtsoort : salade

bron : De Perzische keuken : Recepten & verhalen / Yasmin Khan

Geen opmerkingen: