zondag 25 oktober 2020

Visgoulash

VISGOULASH

1 ui
1 eetlepel boter of margarine
400 gram schelvisfilet
½ theelepel tijm
½ theelepel peper
½ theelepel zout
1 eetlepel citroensap
200 gram soepgroente
½ literblik champignonsoep
4 eetlepels witte wijn
½ eetlepel maïzena
1 klein blikje gesneden champignons
strooiaroma
1 takje peterselie


Ui pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten. Ui in 3 minuten glazig fruiten. Vis inwrijven met zout en tijm. Besprenkelen met citroensap. In stukken van 3 centimeter snijden. Aan ui soepgroente toevoegen. 2 Minuten meebakken. Aan groentemengsel toevoegen: champignonsoep, 3½ deciliter water en wijn. Door elkaar roeren. Vis toevoegen. 10 Minuten zachtjes koken. In kopje maïzena met ½ eetlepel koud water gladroeren. Champignons afgieten en aan visgoulash toevoegen. 1 Minuut meewarmen. Op smaak brengen met strooiaroma en peper. Al roerende maïzena toevoegen. Peterselie erboven fijnknippen.
Groentetip: gestoofde bietjes.

4 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip oktober 1980

Geen opmerkingen: