VISCOCKTAIL
75 gram Noorse garnalen
1 lekkerbekje (100 gram)
50 gram gekookte mosselen
2 slabladeren
3 eetlepels mayonaise
½ eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel slagroom
1 theelepel suiker
1 eetlepel vieux
tabasco
zout
peper
In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Lekkerbekje in stukjes snijden. Grote mosselen halveren. In kom doen: garnalen (enkele achterhouden voor garnering), lekkerbekje en mosselen. Door elkaar scheppen. Slabladeren wassen en uitslaan. In kommetje doen: mayonaise, tomatenketchup, slagroom, suiker, vieux en enkele druppels tabasco. Op smaak brengen met zout en peper.
In 2 schaaltjes slabladeren leggen. Vismengsel erover verdelen. Saus erover schenken. Garneren met achtergehouden garnalen.
2 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip oktober 1982
zondag 25 oktober 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten