zondag 25 oktober 2020

Makreelburgers met zuurkool en sinaasappel

MAKREELBURGERS MET ZUURKOOL EN SINAASAPPEL

400 gram gerookte makreelfilet
2 sinaasappels
4 volkoren bollen
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel karwijzaad (kummel)
1 eetlepel olijfolie extra vièrge
1 theelepel geraspte mierikswortel
250 gram gekookte wijnzuurkool, uitgelekt
1 rode ui, in ringen
1 zak krulslamelange (100 gram)


Van makreel vel verwijderen en in stukken snijden. Een sinaasappel schoonboenen en ½ theelepel schil eraf raspen. Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap bewaren). Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen. Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broodjes met mayonaise insmeren. Zuurkool erover verdelen. Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen. Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.
Tip: Karwijzaad zorgt ervoor dat zuurkool lichter verteerbaar wordt. Daarom kom je die twee overal ter wereld samen in gerechten tegen.

4 personen

voedingswaarde : 585 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande oktober 2004

Geen opmerkingen: