GEROOKTE KIP MET KAPPERTJESMAYONAISE
1½ eetlepel kappertjes
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel yoghurt
½ eetlepel chilisaus
citroensap
zout
1 gerookte kipfilet (125 gram)
enkele blaadjes veldsla
paprikapoeder
Snijd 1 eetlepel kappertjes fijn. Roer de mayonaise, de yoghurt, de chilisaus en de fijngesneden kappertjes door elkaar. Breng het sausje op smaak met citroensap en zout. Snijd de kip in reepjes.
Verdeel de veldsla en de kip over 2 bordjes. Schenk de kappertjesmayonaise over de kip. Garneer met hele kappertjes en een snufje paprikapoeder. Geef er een mini-broodje bij.
2 personen
voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 5 oktober 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten