GARNALENRIJST
1 grote ui
2 blikjes garnalen à 127 gram
1 blikje zalm
1 citroen
½ eetlepel strooiaroma
400 gram droogkokende rijst
1 eetlepel boter of margarine
2 teentjes knoflook
½ eetlepel dille
½ eetlepel peterselie
versgemalen peper
Ui pellen en fijnsnipperen. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Zalm afgieten en schoonmaken. In stukjes verdelen. Citroen wassen en in 8 partjes snijden.
In pan met water en strooiaroma, rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing op pak. Intussen in koekenpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Garnalen en zalm 3 minuten meewarmen. Garnalenmengsel, dille en peterselie door rijst scheppen. Op smaak brengen met peper. Garneren met citroen.
Lekker met kropsla met tomaat.
6 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
voor-/ bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip oktober 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten