PICKLE VAN UIEN
900 gram kleine witte uitjes
115 gram grof zout
11 deciliter kruidenazijn
115 gram rietsuiker
Schil de uien. Dat gaat handig als u ze even laat koken, afgiet en onder de koude kraan houdt. Laat de uien 24 uur staan in gezouten water; giet ze af en leg ze in voorraadpotten met kruidenazijn. Sluit de potten - de inhoud is na twee weken klaar voor gebruik.
Bij gebrek aan kruidenazijn kunt u moutazijn koken met de suiker en een katoenen zakje met de volgende kruiden (hele kruiden, geen poeder): 14 gram kruidnagels, 14 gram gemberwortel, 14 gram kaneel, 14 gram witte peperkorrels, 14 gram piment. Laat alles samen een minuut of tien koken, verwijder dan het kruidenzakje en vul de potten.
4 personen
gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : Thee kun je eten : Recepten uit de Engelse keuken / Wendy Savory
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten