vrijdag 9 oktober 2020

Zoetzuur van stoofperen

ZOETZUUR VAN STOOFPEREN

4 stoofperen (500 gram)
50 gram rozijnen
1½ deciliter azijn
1 deciliter rode-bessensap
50 gram suiker
1 kaneelstokje
5 kruidnagels


Peren schillen, halveren en klokhuis verwijderen. In vieren snijden. In zeef rozijnen afspoelen. In pan doen: peer, rozijnen, azijn, bessensap, suiker, kaneel en kruidnagels. Met deksel op pan 30 minuten zachtjes koken. Met schuimspaan peer en rozijnen uit azijnmengsel scheppen en overdoen in schaaltje. Kaneel en kruidnagels verwijderen. Zonder deksel azijnmengsel nog 10 minuten zachtjes koken. Over peer met rozijnen schenken. Koud laten worden.
Lekker bij gebraden of gegrilleerd vlees.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 55 minuten / 2 uur

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip oktober 1987

Geen opmerkingen: