ZOETZUUR VAN STOOFPEREN
4 stoofperen (500 gram)
50 gram rozijnen
1½ deciliter azijn
1 deciliter rode-bessensap
50 gram suiker
1 kaneelstokje
5 kruidnagels
Peren schillen, halveren en klokhuis verwijderen. In vieren snijden. In zeef rozijnen afspoelen. In pan doen: peer, rozijnen, azijn, bessensap, suiker, kaneel en kruidnagels. Met deksel op pan 30 minuten zachtjes koken. Met schuimspaan peer en rozijnen uit azijnmengsel scheppen en overdoen in schaaltje. Kaneel en kruidnagels verwijderen. Zonder deksel azijnmengsel nog 10 minuten zachtjes koken. Over peer met rozijnen schenken. Koud laten worden.
Lekker bij gebraden of gegrilleerd vlees.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 55 minuten / 2 uur
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip oktober 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten