STOOFPEREN MET PORT EN ROZIJNEN
3 eetlepels rozijnen
1 kilogram stoofperen
1 deciliter rode port
1 eetlepel citroensap
½ stukje pijpkaneel
1 eetlepel maïzena
In zeef rozijnen afspoelen. Peren schillen en klokhuizen verwijderen. In pan doen: 1½ deciliter water, rozijnen, peren, port, citroensap en pijpkaneel. Met deksel op pan in 1½ uur gaar en lichtrood koken. In kommetje maïzena met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. Voorzichtig al roerende aan peren toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. peren laten afkoelen.
Peren in schaal scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 155 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 105 / 1 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip oktober 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten