woensdag 2 september 2020

Koolvisrug met tomaat-tijmmojo geserveerd met citroenbotersaus (Zweden)

KOOLVISRUG MET TOMAAT-TIJMMOJO GESERVEERD MET CITROENBOTERSAUS

4 koolvisruggen op de huid van elk 160 gram
10 pruimtomaten
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
olijfolie
zout
peper
de blaadjes van 3 - 4 takjes tijm
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
boter
500 milliliter mosselbouillon
100 milliliter melk
200 milliliter slagroom
zout
peper
50 gram boter
1 sinaasappel
1 citroen


Zout de vis 15 minuten in zoutsiroop. Haal hem eruit en dep hem droog. Bak hem in wat boter op de huid.
Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 seconden in kokend water. Laat ze schrikken onder koud stromend water en ontvel ze. Verwijder de zaadjes. Hak de sjalotjes fijn en pers de knoflook. Snijd de helft van de tomaten in blokjes. Fruit de sjalotjes en de knoflook in boter. Voeg de andere helft van de tomaten erbij. Laat tot een crème koken. Zeef deze en breng op smaak met zout en peper. Meng de blokjes tomaat en de tijmblaadjes door de crème. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit ze in wat boter. Voeg de mosselbouillon toe. Laat tot de helft inkoken. Voeg de melk en de slagroom toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Roer de resterende boter erdoor. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen en voeg ze toe. Laat 5 minuten trekken. Voeg het sap van een halve citroen toe. Zeef, mix tot een heerlijk schuim en dien op bij de koolvis samen met de tomatenmojo.

4 personen

gebied : Zweden
gerechtsoort : visgerecht

bron : Aan tafel met Camilla Läckberg / Camilla Läckberg & Christian Hellberg

Geen opmerkingen: