woensdag 2 september 2020

Gezouten schelvis met garnalen en gebruinde citroenboter (Zweden)

GEZOUTEN SCHELVIS MET GARNALEN EN GEBRUINDE CITROENBOTER

1 citroen
3 eetlepels paneermeel
4 stukken gezouten schelvis van elk 150 gram
zout
peper
boter, voor het bakken
4 eieren, gekookt
4 - 5 takjes dille
100 gram gepelde garnalen
1 stuk mierikswortel, geraspt
100 gram boter
het sap van 1 citroen


Rasp de schil van de citroen en meng hem door het paneermeel. Zout de schelvis in zoutsiroop; dit duurt 15 minuten. Haal hem eruit en dep hem droog. Haal de vis door het paneermeel. Bestrooi met zout en peper. Bak de vis in boter tot hij goudbruin is.
Hak de eieren grof. Trek de dille in kleine plukjes. Leg de garnalen, de mierikswortel, de dille en de eieren rond de vis op een bord.
Laat de boter bruin worden in een pan. Giet er vlak voor het opdienen het citroensap bij. Serveer de vis met de boter en gekookte nieuwe aardappels.

4 personen

gebied : Zweden
gerechtsoort : visgerecht

bron : Aan tafel met Camilla Läckberg / Camilla Läckberg & Christian Hellberg

Geen opmerkingen: