SALADE VAN KREEFT, MANGO EN PESTO
Vanwege de prijs van kreeft is dit recept voor speciale gelegenheden. Omdat er een verse kreeft in wordt verwerkt, is het aan te bevelen om het beest zelf levend en wel te koken, maar misschien wil de visboer dat op bestelling doen. Wat nodig is, is een grote pan en wat heldenmoed voor wie dit soort karweitjes niet gewend is. Dompel de kreeft onder in kokend water, breng opnieuw aan de kook en reken een kooktijd van 10 minuten per pond. Dompel de kreeft daarna direct in koud water om het kookproces te stoppen.
1 kreeft van 700 tot 900 gram, vers gekookt
1 knapperige krop sla, gewassen
2 rijpe mango’s, in blokjes gesneden
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1 volle eetlepel pesto
1 eetlepel witte wijnazijn
zout
versgemalen zwarte peper
verse blaadjes basilicum om te garneren
Haal het vlees uit de kreeft en de scharen en snijd het in niet te kleine stukken. Doe de sla in een lage schaal en verdeel er de kreeft en de mango over. Klop de olie, de pesto en de azijn door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper. Giet de saus over de kreeft en de mango. Garneer met basilicumblad. Serveer op kamertemperatuur met een royale portie knapperig brood.
4 personen
gerechtsoort : salade
bron : Salades : Feest van smaken / Sue Lawrence
donderdag 20 augustus 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten