donderdag 20 augustus 2020

Koude kalkoen met cranberryvinaigrette

KOUDE KALKOEN MET CRANBERRYVINAIGRETTE

Dit is een feestelijke salade, waarvoor een restant gebraden kalkoen en een restje cranberrysaus kan worden gebruikt. Wie de salade echter wil maken op een moment dat er geen gebraden kalkoen voorhanden is, bakt of pocheert een stuk kalkoenfilet, laat het afkoelen en snijdt het in blokjes.

50 gram pecannoten
Romeinse sla of blaadjes witlof, gewassen en heel gelaten
een restant gebraden kalkoen
2 volle eetlepels cranberrysaus
3 - 4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
versgemalen zwarte peper


Rooster de pecannoten. Verwarm de ovengrill voor. Schep de noten op een velletje aluminiumfolie en laat ze 2 - 3 minuten roosteren. Schep ze in die tijd een keer om tot ze goudbruin zijn. Let goed op, want de noten verbranden snel.
Verdeel de cranberrysaus, de olie en de azijn door elkaar en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Schep over de kalkoen en bestrooi de salade met de geroosterde noten.

6 - 8 personen

gerechtsoort : salade

bron : Salades : Feest van smaken / Sue Lawrence

Geen opmerkingen: