SALADE MET RODE RIJST EN BASILICUM
Vroeger was er alleen ‘gewone’ rijst. Nu zijn er verschillende soorten, vormen en maten en, ook interessant, verschillende kleuren. Rode rijst uit de Camargue is warm van kleur en heeft een heerlijke, nootachtige smaak. De rijst kan worden gekookt en warm als bijgerecht worden geserveerd of koud worden verwerkt in een salade.
400 gram rode rijst uit de Camargue
4 eetlepels olijfolie, bij voorkeur uit de Provence
een flinke hand basilicumblad, bij voorkeur de rode basilicum
zout
versgemalen zwarte peper
Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en laat in 35 tot 40 minuten gaar koken (rode rijst kan niet snel te gaar worden, wat een groot voordeel is).
Giet af, schep de olie door de warme rijst en laat afkoelen. Trek de basilicum in stukken, schep door de rijst en breng verder op smaak met wat zout en peper. Serveer op kamertemperatuur.
6 personen
gebied : Camargue, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : salade
bron : Salades : Feest van smaken / Sue Lawrence
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten