zondag 2 augustus 2020

Rijstsalade met tuinbonen, asperges en gerookte forel (Australië)

RIJSTSALADE MET TUINBONEN, ASPERGES EN GEROOKTE FOREL

500 gram (diepvries)tuinbonen, ontdooid
300 gram groene asperges, houtige onderstuk verwijderd, in dunne ronde plakjes
400 gram basmatirijst
2 eetlepels citroensap
4 - 5 eetlepels extra vergine olijfolie
3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
2 eetlepels fijngesneden muntblaadjes + wat hele blaadjes
4 bosuien, fijngesneden, houd iets achter voor de garnering
300 gram (warm)gerookte zalmforel of gewone forel, in stukken verdeeld


Blancheer de tuinbonen 2 minuten in kokend water met zout. Neem ze uit de pan, spoel onder de koude kraan en laat uitlekken. Blancheer de asperge op dezelfde manier.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar (10 minuten). Giet af, spreid rijst en groenten uit op een grote platte schaal of een bakplaat en laat ze afkoelen.
Schep alles op een schaal, besprenkel met citroensap en olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg de peterselie, munt en bosui toe en schep alles luchtig door elkaar. Strooi de forel over de salade en garneer met de muntblaadjes en achtergehouden bosui.

6 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 30 / 20 minuten

gebied : Australië
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Bill Granger, in delicious. april 2013

Geen opmerkingen: