SANDWICH MAKREELSALADE MET APPEL
300 gram gerookte makreelfilet, schoongemaakt
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels (Franse) kwark
1 groene appel, in kleine blokjes
1 eetlepel kappertjes
1 sjalot, gesnipperd
12 (dikke) sneeën volkorenbrood
50 gram veldsla
2 tomaten, in plakken
Meng de makreel met de mayonaise, kwark, appel, kappertjes en sjalot. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster het brood. Verdeel de veldsla over 4 sneeën brood en verdeel de helft van de makreelsalade erover. Leg 4 sneeën brood erbovenop.
Verdeel de tomaat en overige makreelsalade erover. Leg de overige sneeën brood erop en snijd de sandwiches eventueel door. Steek vast met een satéprikker.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : lunch- of hoofdgerecht
bron : Boodschappen juni 2020
zondag 2 augustus 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten