PENNE MET KAPPERTJES EN OLIJVEN
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
50 milliliter rode wijn
400 gram tomatenblokjes
300 gram penne rigate
50 gram kappertjes
90 gram Taggia-olijven
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 minuten. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 15 minuten koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de kappertjes en olijven toe aan de saus. Giet de pasta af en schep door de saus. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en een groene salade.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Allerhande augustus 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten