zondag 2 augustus 2020

Couscous met kaneel en rozijnen

COUSCOUS MET KANEEL EN ROZIJNEN

4 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 theelepel gemalen kaneel
250 gram cherry tomaten, gehalveerd
300 gram couscous
1 teen knoflook, fijngesneden
300 milliliter groentebouillon
100 gram rozijnen
3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden


Verhit 2 eetlepels olie en fruit de ui met de kaneel in 3 minuten zacht en glazig. Voeg de cherry tomaten toe en bak ze 2 minuten mee. Laat op een bord afkoelen.
Doe de couscous in een schaal en schenk de rest van de olie erbij. Roer vervolgens de knoflook erdoor. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 minuten wellen.
Voeg de rozijnen, de peterselie en het ui-tomatenmengsel toe, meng alle ingrediënten en serveer in de schaal.

6 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande augustus 2010

Geen opmerkingen: