zondag 2 augustus 2020

Maiskolven van de BBQ met mangosalsa

MAISKOLVEN VAN DE BBQ MET MANGOSALSA

4 maiskolven
90 milliliter mango cinnamon BBQ sauce (Guru)
1 eetrijpe mango
½ rode ui
3 tomaten
1 rode peper
5 gram koriander
1 limoen
200 gram nachochips naturel


Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 4 minuten en giet ze af. Gril ze 5 minuten op de barbecue. Keer regelmatig. Bestrijk de maiskolven met 75 milliliter van de mango-cinnamonsaus en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze nog 10 minuten op de barbecue.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom. Snipper de halve rode ui. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Voeg de ui, tomaat, peper en koriander toe aan de mango. Pers de limoen uit boven de salsa en voeg de rest van de mango-cinnamonsaus toe. Meng door elkaar.
Haal de maiskolven uit de folie en leg op een schaal, serveer de nachochips en mangosalsa er in aparte bakjes bij.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande juni 2018

Geen opmerkingen: