RATATOUILLE MET TOMATENRIJST
2 uien
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote aubergine
1 grote courgette
500 gram vleestomaten
2 eetlepels gehakte tijm (vers of diepvries)
2 dl kruiden- of groentebouillon (van tablet)
3 eetlepels olijfolie
1 pak kant-en-klare tomatenrijst
Pel de uien en snipper ze grof. Snijd de gepelde teentjes knoflook in dunne plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Verdeel de ongeschilde gewassen aubergine en courgette in blokken. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg de paprika’s, aubergine, courgette, tomaten en tijm toe en bak nog 3 minuten. Giet de bouillon erbij, doe het deksel op de pan en kook zachtjes 15 - 20 minuten. Kook intussen de tomatenrijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de ratatouille bij de rijst.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
land : Frankrijk
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Boodschappen september 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten