PAKSOISALADE MET TAHOE
1 blok (kerrie)tahoe (375 gram)
6 eetlepels olie
1 struik paksoi
2 avocado’s
3 eetlepels mirin (of azijn)
2 eetlepels notenolie
zout
peper
50 gram pijnboompitten
Snijd de tahoe in blokjes en dep ze droog. Verhit in een wok 3 eetlepels olie en bak de tahoe lichtbruin en knapperig. Laat de tahoe uitlekken. Snijd de paksoi in repen. Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees klein. Besprenkel ze met de helft van e mirin. Roer een sausje van de rest van de mirin, 3 eetlepels olie, de notenolie, zout en peper. Schep de paksoi, de tahoe, de helft van de avocado en de saus door elkaar. Garneer de salade met e rest van de avocado en de pijnboompitten.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Menu 26 juli 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten