woensdag 29 juli 2020

Kikkererwtenburger

KIKKERERWTENBURGER

1 ui, fijngesnipperd
6 eetlepels olijfolie
300 gram gekookte kikkererwten, uitgelekt
1 bosje koriander, grofgehakt
4 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels sesampasta
½ citroen, uitgeperst
peper
zout
½ eetlepel komijnpoeder
6 eetlepels sesamzaad
4 pitabroodjes
½ krop ijsbergsla
½ komkommer
1 deciliter knoflooksaus


Bak de ui in 1 eetlepel olie goudbruin en doe het in de keukenmachine. Voeg kikkererwten, koriander, knoflook, sesampasta, citroensap, peper, zout en komijnpoeder toe. Maal het geheel grof en vorm er vier burgers van. Druk er aan beide zijden flink wat sesamzaad op en bak de beide zijden in de olie bruin. Serveer ze in een warm pitabroodje met veel ijsbergsla, komkommer en knoflooksaus.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla etcetera maart / april 2001

Geen opmerkingen: