KIKKERERWTENBURGER
1 ui, fijngesnipperd
6 eetlepels olijfolie
300 gram gekookte kikkererwten, uitgelekt
1 bosje koriander, grofgehakt
4 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels sesampasta
½ citroen, uitgeperst
peper
zout
½ eetlepel komijnpoeder
6 eetlepels sesamzaad
4 pitabroodjes
½ krop ijsbergsla
½ komkommer
1 deciliter knoflooksaus
Bak de ui in 1 eetlepel olie goudbruin en doe het in de keukenmachine. Voeg kikkererwten, koriander, knoflook, sesampasta, citroensap, peper, zout en komijnpoeder toe. Maal het geheel grof en vorm er vier burgers van. Druk er aan beide zijden flink wat sesamzaad op en bak de beide zijden in de olie bruin. Serveer ze in een warm pitabroodje met veel ijsbergsla, komkommer en knoflooksaus.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Sla etcetera maart / april 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten