ZOETE-AARDAPPELNOEDELS MET KROKANTE BOERENKOOL
180 gram boerenkool, zonder stelen, blad in stukjes
3 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
4 eetlepels extra vergine olijfolie + wat extra voor erover
2 grote tenen knoflook, geperst
2 theelepels chilivlokken
rasp van 1 (bio)citroen
700 gram zoete aardappels, geschild, in slierten gesneden met een spiralizer
Verwarm de oven voor op 150°C.
Leg de boerenkool op twee met bakpapier beklede bakplaten en sprenkel er wat lijfolie over. Bak in 10 - 12 minuten knapperig. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Doe in een grote, diepe koekenpan de olie, knoflook, chilivlokken en de citroenrasp. Verhit 3 minuten op matig tot laag vuur tot de knoflook begint te sissen. Voeg de zoete-aardappelnoedels toe en draai het vuur wat hoger. Bak al omscheppend 5 minuten op matig tot hoog vuur tot de zoete-aardappelnoedels gaar zijn. Schep er de helft van de boerenkoolchips door.
Verdeel de noedels over borden. Verbrokkel de rest van de boerenkoolchips en de pijnboompitten erover. Besprenkel met wat olie.
4 personen
voedingswaarde : 370 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 20 minuten
gerechtsoort : lunch- of bijgerecht
bron : Delicious. januari 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten