BROCCOLISAUS UIT ZUID-ITALIË
750 gram broccoli, in kleine roosjes
zout
7 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook, in plakjes
10 stukjes zongedroogde tomaat, in kleine stukjes
30 gram geroosterde pijnboompitten
versgemalen zwarte peper
Breng een grote pan met water aan e kook, voeg zout en broccoli toe en kook deze in 6 minuten beetgaar. Verwarm ondertussen de olijfolie in een sauspan en fruit hierin op laag vuur de knoflook en tomaat tot deze zacht worden (3 minuten). Prak de knoflook en tomaat met een vork door de olie, voeg de pijnboompitten toe en roer alles goed. Laat de broccoli in een zeef goed uitlekken, voeg ‘m aan de knoflookolie toe en pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gebied : Zuid-Italië, Italië
gerechtsoort : saus
bron : Sla! maart / april 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten