MANCHEGO-GEMARINEERDE BIET PRIKKER
4 eetlepels walnotenolie
1 eetlepel sherry
1 eetlepel azijn
1 teen knoflook
10 gram verse dille
2 kleine gekookte bietjes
150 gram manchego (Spaanse schapenkaas)
In kom olie, sherry en azijn tot dressing kloppen. Knoflook erboven uitpersen. Van dille 3 takjes achterhouden. Rest van dille boven dressing fijn knippen. Bietjes schillen en in stukjes van 1½ centimeter dik snijden. In dressing minstens 1 uur marineren, af en toe omscheppen. Manchego in driehoekige plakjes van ½ centimeter dik snijden.
Aan elke prikker om en om 2 plakjes manchego en 2 stukjes biet steken. Steek hierbij stukjes van de achtergehouden takjes dille ertussen vast.
12 stuks
voedingswaarde : 75 kcal per stuk
voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : tapa
bron : Allerhande mei 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten