woensdag 11 maart 2020

Patata Fgata (Malta)

PATATA FGATA (GEKOOKTE AARDAPPELEN)

2 uien
1 kilogram aardappelen (Malta’s)
4 eetlepels olijfolie
zout
peper
3 theelepels Italiaanse keukenkruiden
1 teentje knoflook


Uien pellen en snipperen. Aardappelen schillen. Tot gebruik onder water zetten.
Aardappelen in stukken snijden. In pan doen: weinig water, aardappelen, ui, olijfolie, zout, peper en Italiaanse keukenkruiden. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Met deksel op pan aan de kook brengen. Op zacht vuur in 20 minuten gaarkoken. Afgieten. Overdoen in schaal. Lekker bij Torta tal-lampuki en tomatensalade.

6 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

gebied : Malta
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1987

Geen opmerkingen: