TORTA TAL-BAJD U-L-GOBON (RICOTTA-TAARTJE)
6 plakjes diepvries bladerdeeg
1½ bakje ricotta (350 gram)
1 ei
(3 eetlepels suiker)
Bladerdeeg uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. Intussen over voorverwarmen op 175°C. 6 Aluminium cakevormpjes met een doorsnede van 8 centimeter invetten. In kom ricotta en ei doen. Met mixer door elkaar kloppen. Taartvormpjes bekleden met bladerdeeg. Overhangend deeg eraf snijden. Met vork gaatjes in bodem prikken. Ricottamengsel erover verdelen. Op rooster 1 richel onder midden van oven, taartjes in 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Op 6 bordjes zetten. (Eventueel bestrooien met ½ eetlepel suiker). Lauw of koud eten.
6 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten
gebied : Malta
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip september 1987
woensdag 11 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten