dinsdag 24 maart 2020

Granensalade met wortel, grapefruit en munt

GRANENSALADE MET WORTEL, GRAPEFRUIT EN MUNT

150 gram spelt
600 gram winterpeen
4 eetlepels extra vierge olijfolie
2 theelepels kerriepoeder
1 grapefruit
1 bakje munt (15 gram)
1 bakje basilicum (15 gram)
1 bosui
50 gram babyspinazie
60 gram ovenroasted amandelen
60 gram granaatappelpitjes


Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan.
Schaaf ondertussen de peen met een keukenmachine of een scherp mes in dunne plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de peen met de kerrie 4 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.
Snijd de munt- en basilicumblaadjes fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de spelt met de peen, het grapefruitsap, de kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de babyspinazie toe en verdeel over een platte schaal. Garneer met de grapefruitpartjes, amandelen en granaatappelpitjes.

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande maart 2019

Geen opmerkingen: