dinsdag 24 maart 2020

Warme maisdip met tortillachips

WARME MAISDIP MET TORTILLACHIPS

1 maiskolf
1 limoen
1/3 bakje bieslook (à 15 gram)
40 gram ongezouten boter
30 gram tarwebloem
300 milliliter halfvolle melk
200 gram jong belegen geraspte kaas 30+
170 gram tortillachips nacho cheese


Kook de maiskolf 5 minuten. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de bieslook fijn.
Zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de korrels van boven naar beneden van de kolf. Verhit 10 gram boter in een hapjespan en bak de mais in 5 minuten goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon.
Verhit de rest van de boter in de hapjespan, voeg de bloem toe en bak al roerend 3 minuten. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer met een garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met 1½ eetlepel limoensap, peper en eventueel zout.
Garneer de dipsaus met de mais en bieslook. Verdeel de tortillachips over een schaal en serveer met de saus.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hapje

bron : Allerhande maart 2019

Geen opmerkingen: