dinsdag 24 maart 2020

Vignarola (Italië)

VIGNAROLA (SNELLE ITALIAANSE VOORJAARSSTOOF)

160 gram pancetta
2 eetlepels olijfolie
450 gram tuinbonen fijn (diepvries)
450 gram tuinerwten (diepvries)
200 gram gemarineerde artisjokharten
125 milliliter witte wijn
½ kippenbouillontablet
1 bosje salade-ui
2/3 bakje munt (à 15 gram)
1 citroen (schoongeboend)
100 gram babyspinazie


Snijd de pancetta in reepjes van een ½ centimeter breed. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta 2 minuten.
Voeg de tuinbonen, tuinerwten en artisjokharten toe. Blus af met de witte wijn, het halve kippenbouillontablet en 200 milliliter water. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de munt fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Voeg de salade-ui, munt, het citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de spinazie toe aan de lentestoof en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande maart 2019

Geen opmerkingen: