WALDORFSALADE
110 gram walnoten
1 citroen
1 knolselderij
1 eetlepel dijonmosterd
125 milliliter zure room
3 eetlepels milde yoghurt
4 eetlepels mayonaise
1 volzoete appel (pink lady)
2 friszure appels (granny smith)
2 stronken witlof
Hak de walnoten in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 5 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Pers de citroen uit.
Schil de knolselderij en snijd in plakjes van 3 millimeter. Snijd de plakken in dunne reepjes. Kook de knolselderij 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
Meng in een kom de mosterd, zure room, yoghurt, mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in hetzelfde formaat reepjes als de knolselderij.
Doe de knolselderij en appel in een grote kom en meng de dressing erdoor. Snijd de harde onderkant van de stronken witlof. Haal de witlofblaadjes los van de stronken en leg ze op een platte schaal. Schep de salade erop en bestrooi met de walnoten.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande maart 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten