maandag 23 maart 2020

Zalmfilet op huid met lauwwarme krieltjessalade

ZALMFILET OP HUID MET LAUWWARME KRIELTJESSALADE

1 kilogram krieltjes in de schil
1 bakje platte peterselie (15 gram)
1 bakje bieslook (25 gram)
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 bosje salade-ui
600 gram geschilde bospeen
1 citroen
300 gram zalmfilet op huid
1 eetlepel olijfolie


Was de krieltjes, halveer ze en kook ze in 10 minuten net gaar.
Doe ondertussen de peterselie en de bieslook met de azijn en de extra vierge olijfolie in een hoge beker of het bakje van de staafmixer. Pureer met de staafmixer. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringetjes. Meng de krieltjes met de kruidenvinaigrette en salade-ui.
Kook de bospeen in 10 minuten beetgaar. Snijd de citroen in partjes.
Snijd de zalm met een scherp mes in 4 gelijke stukken. Dep beide kanten van de is droog met keukenpapier. Bestrijk met het bakkwastje aan beide kanten met de olijfolie. Bestrooi de visfilet aan beide kanten met peper.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur. Leg de filet met de huidkant in de pan. Beweeg de vis niet, zo komt de huid niet in contact met uitlopend vocht en wordt hij lekker knapperig.
Draai de zalm na 2 minuten voorzichtig om met een spatel. Bak nog 1 minuut aan de andere kant, totdat de zalm vanbinnen rosé is. Serveer de zalm met de huidkant boven bij de aardappelsalade, bospeen en een partje citroen.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande maart 2019

Geen opmerkingen: