maandag 23 maart 2020

Avocadofriet met wasabidip

AVOCADOFRIET MET WASABIDIP

2 liter frituurolie
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels volle kwark
½ theelepel wasabi
peper
zout
2 rijpe, maar niet al te zachte avocado’s
2 eiwitten
3 eetlepels tarwebloem
40 gram panko (Japans paneermeel)


Doe 2 liter frituurolie in een hoge, ruime pan of frituurpan en verhit tot 180°C. Meng ondertussen 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels volle kwark en een ½ theelepel wasabi in een kom. Breng de dip op smaak met peper en eventueel zout. Halveer 2 rijpe, maar niet al te zachte avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd elke avocadohelft in de lengte in 4 parten. Splits 2 eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe in 3 afzonderlijke kommen 3 eetlepels tarwebloem, het eiwit en 40 gram panko (Japans paneermeel). Haal de avocadoparten achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko. Frituur de avocadofrieten in porties in 3 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Serveer met de wasabidip.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 8 minuten

gerechtsoort : hapje

bron : Allerhande maart 2019

Geen opmerkingen: